2 Mart 2009 Pazartesi

UN KURABİYESİ


MALZEMELER
250 gram tereyağı veya margarin
1/3 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
4-4,5 su bardağı un
1 çay bardağı badem (üzeri için)

YAPILIŞI
Oda ısısında bekleyen yumuşayan yağı ve şekeri karıştırın. Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin.
fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve ortasına badem batırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. 150-155 derecelik önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın. (kızarmamasına dikkat edin) AFİYET OLSUN.............

NOT: Arzuya göre, üzerine kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serpip ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.