MALZEMELER
1 yumurta
tereyağ (125 gram kadar)
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı süt
1/2 çay kaşağı tuz
2 su bardağı un (2 parmak eksik)
1 paket vanilya
tereyağ (125 gram kadar)
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı süt
1/2 çay kaşağı tuz
2 su bardağı un (2 parmak eksik)
1 paket vanilya
İÇİ İÇİN
1 su bardağı kadar kuru kayısı (yumuşak olanlardan)
YAPILIŞI
Oda ısısında bekleye tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Başka bir kapta süt, yumurta ve tuzu karıştırın. Unu vanilya ile karıştırıp eleyin ve unun yarısını tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar sütlü karışımla birlikte ekleyip hamur haline getirin(eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz). Kayısıları yıkayıp küp küp doğrayın ve hazırladığınız hamura ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru buzdolabında bir saat kadar bekletin.
Hamuru 3-4 parça bezeye ayırın, her bezeyi rulo şeklinde yuvarlayın ve bıçak yardımıyla kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizin ve 170-175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pembeleşmeden pişirin. (arzuya göre soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın) AFİYET OLSUN..........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.