2 Mart 2009 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA


MALZEMELER
125 gram tereyağı (oda ısısında)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt (1 çay bardağa kadar)
1 adet yumurta+ 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı arası un
tuz

İÇİ İÇİN
200gram beyaz veya kaşar peynir
1 tutam maydonoz

ÜZERİNE
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı kadar galeta unu

YAPILIŞI
İç malzemesi için beyaz peyniri ezip, kıyılmış maydonoz ekleyerek karıştırın. Hamur yoğurma kabına tereyağ, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta ve yumurta akını dökün ve karıştırın. 3.5 su bardağı unu kabartma tozu ve tuz ile birlikte eleyip hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un ilavesi yapın. Hamurdan cevizden büyük parçalar ayırıp avucunuzla biraz açın. Peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirip tercihen sıcak veya ılık olarak servis yapın. AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.