MALZEMELER
1/3 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı şeker
125gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un (arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı şeker
125gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un (arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İÇİ İÇİN
1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış)
1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış)
YAPILIŞI
Sirke ve şeker hamur yoğrulacak kaba dökülür ve karıştırılır. Daha sonra yoğurt, sıvıyağ, 1 yumurta, tereyağını ve bir yumurta akını ilave edip karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve un ilave edilir kulak memesi kıvamı alana kadar yoğrulur. Çekirdekleri çıkarılan ve ince ince kıyılan zeytinleri, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizin içinde yassılaştırın ve zeytinden içine bir miktar koyun ve yuvarlak şekil vererek kapatın(arzuya göre istediğiniz şekli verebilirsiniz ben yuvarladım). Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN.........
satın almaktansa evde bir şeyler hazırlamak, sevdiklerinizle paylaşmak çok hoş evet tarifler çok güzel çeşit çeşit çok güzel insan hangisini yapacağını bilemiyor.emeğinize sağlık.
YanıtlaSil