2 Mart 2009 Pazartesi

ÇAY SAATİ POĞAÇA


MALZEMELER
1/2 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağı (oda ısısında)
1/2 su bardağı sıvıyağ
beyaz peynir (100 gram kadar)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)
4-5 su bardağı un (alabildiği kadar)
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
peynir 100 gram kadar
dereotu
maydonoz

YAPILIŞI
Tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, sirke, tuz,kabartma tozu ve bir yumurtanın tamamı ikinci yumurtanın akı hamur yoğurma kabına dökülür ve karıştırılır (akını kullandığımız yumurtanın sarısı üzeri için kullanılacak). Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde kalınca açın. Dereotunu ve maydonozu doğrağın, peynirle karıştırın. Peynir karışımından hamurun ortasına koyun ve rulo gibi sararak yuvarlayarak kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Poğaçalarımız artık hazır servis yapabiliriz. AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.