2 Mart 2009 Pazartesi

MAHLEPLİ SİMİTLER

Çayın yanında ne güzel de gider, çıtır çıtır birde o ağızda dağılması yok mu hııııııııım..............tuzlu sevenler için.......

MALZEMELER
2 yumurta (birinin akı dışına)
1 çorba kaşığı şeker
1 paket margarin (oda sıcaklığında olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Susam(üzerine serpmek için)

YAPILIŞI
Susam ve bir yumurtanın akı hariç, malzemelerin hepsini karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un ekleyin. Hamuru çok fazla un ilavesi ile katı yapmayın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simit şeklinde yapıp, ayırdığımız yumurta akına batırıp, susama bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN........

2 yorum:

  1. gerçekden çok güzel, tadına doyum olmayan yemek tarıfleri, sagı ve sevgiler bu hizmetıne.

    İyi yemek yapmak, bir ilaç kadar faydalıdır.
    yemek dokdorumuz ellerine saglık.

    selamlar. 03.03.09.

    YanıtlaSil
  2. tadı gerçekten harika oluyor yaaaaaaaa çıtır çıtır........ :)

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.