MALZEMELER
125gram margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
125gram margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un (artabilir)
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un (artabilir)
İÇİ İÇİN
150 gram beyaz peynir
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
YAPILIŞI
Hamur yoğurma kabına sıvı yağı, margarini (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı), yoğurt, yumurta akı, 2.5 su bardağı un, kabartma tozu ve tuz konur ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılıp,
yuvarlak olarak açılır. Ortasına peynir, maydonoz ve dereotu karışımı yerleştirilip, kapatılır. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, dilerseniz çörek otu serpebilirsiniz, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.