1 Mart 2009 Pazar

PEYNİRLİ POĞAÇA

Bazen panik oluyorum bu hamur işleri kilomu bozarmı diye ama neyseki bana bir yada iki tane düşüyor zaten, kalmıyor ki.! İnanın evin fertlerinden, özellikle yiğenlerim teyzecimmm bu olmuş mu? olmuş olmuş hadi ver deyip konuşmaları, aaaaa yapmayın ellemeyin fırın sıcak, yok anlamazlar illaki görecekler pişine kadar, bende bazen sandelyeye oturtup saati veriyorum ellerine bak teyzecim, bu yelkovan buraya, akrep de buraya gelecek o zaman poğaçalar hazır diyorum. Teyzemmm, yelkovan ne demek, akrep ne demek hopbalaaaaa gel de laf anlat şimdi. Neyse laf anlatırken canımmm poğaçalar da pişmiş.....................

MALZEMELER
125gram margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un (artabilir)

İÇİ İÇİN
150 gram beyaz peynir
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu

YAPILIŞI
Hamur yoğurma kabına sıvı yağı, margarini (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı), yoğurt, yumurta akı, 2.5 su bardağı un, kabartma tozu ve tuz konur ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılıp,
yuvarlak olarak açılır. Ortasına peynir, maydonoz ve dereotu karışımı yerleştirilip, kapatılır. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, dilerseniz çörek otu serpebilirsiniz, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.