1 Mart 2009 Pazar

PASTANE POĞAÇASI


MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta (üzeri için sarısı kullanılacak)
İÇİ İÇİN
200 gram beyaz peynir
Un yoğurma kabına elenir, tuz ve mahlep eklenip karıştırılır. Oda ısısında eriyen mayaya süt, şeker ilave edilir, karıştırılır ve yaklaşık 10 dakika kabarması beklenir. Ortası havuz gibi açılıp sütte eritilen maya ve sıvı yağ eklenip yoğrulur. Hamurun kabarması için bir poşete geçirilir ağzı bağlanır ve oda ısısında hamur kabarana kadar bekletilir. Kabaran hamur tekrar yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve açılır arasına peynir yerleştirilip uçları tam birleşmeyecek şekilde fazla bastırmadan kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir ve tepside mayalanması için bekletilir. Kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. AFİYET OLSUN..........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.