1 Mart 2009 Pazar

KOLAY POĞAÇA


MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
50 gram tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı susam (üzerine)
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (sarısı üzerine)
İÇİ İÇİN
peynir
maydanoz
dereotu
YAPILIŞI
Yoğurt, sıvı yağ, tereyağ, un, tuz, kabartma tozu karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 1o dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Maydanoz, dereotu doğranır ve peynirle karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlak olacak şekilde açılır. Ortasına peynirden yerleştirilerek kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür. 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.