7 Mart 2009 Cumartesi

FAVA (BAKLA)




MALZEMELER
500 gram kuru bakla içi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon suyu
1 su bardağı zeytinyağ
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz (az elirse ilave edebilirsiniz)
1 tutam dereotu yoksa (maydonoz)
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
Bir gün önceden baklalarımızın üzerine çıkacak şekilde su ekleyip bekletiyoruz.Sabah bu suyu döküp tekrar üzerine çıkana kadar su ekleyip yarım limon ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edip iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişiriyoruz (düdüklüde 20 dakikada pişiyor) mikserden geçiriyoruz. Diğer tarafta soğanı rendeleyip sıvı yağımızla hafif pembeleştiriyoruz. Mikserden geçirdiğimiz bakla ezmemizi, 1 yemek kaşığı şeker ve yarım limonumuzu da ilave edip bir 5 dakika kadar hızlı hızlı karıştırarak pişiriyoruz ince kıydığımız dere otumuzu da ilave edip 10 dakika kadar daha tahta kaşıkla dibinin tutturmadan sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen favayı bir servis tabağına alıp üzerine kimyon ve zeytinyağı dökerek servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN...............
NOT: Pişirme sırasında tencerenin altını çok fazla açmayın çünkü baklalar elinize ve yüzünüze sıçrayıp yakabilir. Borcama döküp, buzdobında bekletip ertesi günü favanızı ters çevirip şekillendirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tekrar zeytinyağı, limon suyu, dereotu veya maydonoz gezdirip süsleyebilirsiniz. Bizimkiler yemek için acele ettiler o yüzden buzdobında bekletemedim.
(ayrıca aktarlarda baklayı öğütülmüş olarak bulabilir ve kaynatma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.