MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz yosun
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz yosun
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon
YAPILIŞI
Tüm hamur malzemesini karıştırarak güzelce çırpın.Yağlı kağıt serilmiş kare bir borcama yada tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Şerbetin şekerini ve suyunu karıştırın,içine yarım limon suyunu dökün ve esmer bir renk alana kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Revani sıcakken kesin ve üstüne soğuk şerbeti dökün iyice soğuduktan sonra, üstüne hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN......
Ben yosunu besin olarak yeni keşfedenlerdenim ne yalan söyleyim. Bu tarifler çok hoşuma gitti iyi fikir. Eminim çok lezzetli olacaktır en az yosun kadar.Ellerinize sağlık başarılar.
YanıtlaSilsonunda nihayet yaptım bu yosunlu revaniyi çok lezzetli oldu kızımda oğlumda yosun oldugunu anlamadılar bile.antep fıstığı ezdim sandılar.çok teşekkür ederimmmmm
YanıtlaSil