MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz (dilerseniz arttırılabilir)
aldığı kadar un
1/2 su bardağı ılık su
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi bir kaba dökün ve karıştırın. Karışımı pütürsüz ve ellere yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örterek soğuk olmayan bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin. İki fırın tepsisine yağlı kağıt veya fırın torbası varsa içini açıp yerleştirin. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru tepsilere yayın ve hamurların üzerini dilediğiniz iç malzeme ile donatıp fırında pişirin. İç malzeme olarak ben (kaşar peyniri, karides, domates, mantar, patlıcan ve maydonoz) kullandım. AFİYET OLSUN...........
çok lezzetli oldu tarifiniz sağolun
YanıtlaSil