6 Mart 2009 Cuma

PİZZA


Çok çabuk hazırlayıp, severek yiyebileceğiniz ağzınıza layık bir pizza tarifi......................


MALZEMELER
4,5 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağı yoğurt
125 gram tereyağ veya margarin
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz



YAPILIŞI
Yarım bardak ılık suyla, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve mayayı karıştırıp eritelim, maya kabarana kadar bekleyin. Tereyağını yakmadan eritin ve hamur yoğuracağınız kaba unu ve tereyağını dökün. Ardından mayayı, yoğurdu, tuzu ve 2 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru en az bir saat dinlendirin mayalansın (ben hamur kabını bir poşete geçirip mayalanmasını sağlıyorum o zaman daha çabuk mayalanıyor). Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklük ve şekilde açarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Pizza hamurunun üzerine istediğiniz malzemeleri koyarak 175 derecedeki fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak artık servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.............

1 yorum:

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.