7 Mart 2009 Cumartesi

SPİRULİNALI (YOSUN) REVANİ

Renk yeşil yeşil ne ilginç değil mi? Bu yosunlu revani, normal revaniden tek farkı içinde yosun olması. Yosun içerisinde yüksek oranda E, A, B1...B12. folik asit ve diğer vitaminlerinin tamamını içerisinde barındıran doğal bir besindir. Spirulina yani yosun o kadar değerli bir besin ki bebeklikten başlayıp hayatımızın sonuna kadar mutlaka tüketmemiz gereken organik bir bitki. Spirulina (yosun) ile ilgili geniş bilgiye http://www.gaia.com.tr/ adresinden ulaşabilir, güvenle sipariş verebilirsiniz. Bu tesisi bizzat gidip gördüm,tertemiz hijyenik bir ortamda yetişiyor..............


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz yosun

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon

YAPILIŞI
Tüm hamur malzemesini karıştırarak güzelce çırpın.Yağlı kağıt serilmiş kare bir borcama yada tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Şerbetin şekerini ve suyunu karıştırın,içine yarım limon suyunu dökün ve esmer bir renk alana kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Revani sıcakken kesin ve üstüne soğuk şerbeti dökün iyice soğuduktan sonra, üstüne hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN......

2 yorum:

  1. Ben yosunu besin olarak yeni keşfedenlerdenim ne yalan söyleyim. Bu tarifler çok hoşuma gitti iyi fikir. Eminim çok lezzetli olacaktır en az yosun kadar.Ellerinize sağlık başarılar.

    YanıtlaSil
  2. sonunda nihayet yaptım bu yosunlu revaniyi çok lezzetli oldu kızımda oğlumda yosun oldugunu anlamadılar bile.antep fıstığı ezdim sandılar.çok teşekkür ederimmmmm

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.