5 Mart 2009 Perşembe

KALAMAR


Genelde haftada bir deniz ürünlerini tüketmeye özen gösteriyoruz. Sizlere de tavsiye ediyorum mutlaka tüketmeye çalışın, sağlığınız açısından çok önemli. Yine deniz ürünleri sevenler için vazgeçilmez bir lezzettir kalamar. Yemesi rahat kılçık yok nasıl olsa. Yalnız kalamar pişirmenin iki püf noktası var eğer bu iki püf noktayı göz ardı edersek kalamarlar tam bir faciaya dönüşür. Merak mı ettiniz bu püf noktalar neymiş diye..................

MALZEMELER
1 kilo kalamar (ince dilimler halinde kesilmiş)
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı elma veya üzüm sirkesi
1 şişe maden suyu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta


YAPILIŞI
Kalamar güzelce yıkanır ve ince simit şeklinde olacak biçimde kesilir. Bir kaba alınan kalamarlar elma veya üzüm sirkesine yatırılır ve en az 1 saat bu sirkeli suda bekletilir, daha fazlada bekleyebilir. (sirke birinci püf noktamız) Sirkede yeteri kadar bekleyen kalamarlar tekrar sudan geçirilir, yumurta çırpılmış, tuz atılmış ve içine maden suyu dökülmüş harcın içinde soslanır. Yaklaşık 1o dakika kadar bu sosta bekleyen kalamarlar bir süzgece alınır ve sosun akması sağlanır. Galeta ununa tek tek bulanarak kızgın yağda sadece 10 dakika pişirilir (eğer 10 dakikayı aşarsanız kayış gibi kalamarlarınız olur süreyi az tutarsanız pişmez, buda kalamarın ikinci püf noktasıydı). Kalamarlar çıtır çıtır olduktan sonra sıcak olarak servis yapılır. Dilerseniz domates salçasını çok az suda sulandırıp zeytinyağında çevirdikten sonra içine iki diş sarımsak ezip pişirebilir ve kalamarın yanında sos olarak servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.........

NOT: Sarımsaklı, süzme yoğurtla da, özellikle roka salatasıyla da tüketebilirsiniz tercih size kalmış benden önermesi.

3 yorum:

  1. Evet ya yemesi çok rahat özellikle her gün olsa her gün yerim canım çekti ne yalan söyleyim.Elinize sağlık çok nefis görünüyorrrrr. tavsiyenizi kesinlikle uygulayacağım çünkü ne zaman pişirsem lokantada yediğimin tadını tutturamıyorum. Bakalım bu yöntem nasıl olacak.İyi günler kolay gelsinnnnn)):)

    YanıtlaSil
  2. hımmmmmmmmmmmm valla çok canım çekti süper görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yanında bir kadeh rakı ne güzel olur of yaaaaaaa

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.