6 Mart 2009 Cuma

KREMALI PANDİSPANYA


MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı un (üç yemek kaşığı kadar daha gerekebilir)
1 su bardağı toz seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

KREMA İÇİN
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
6 yemek kaşığı toz seker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra kabartma tozunu, vanilya ve unu ekleyin normal kek kıvamı alana kadar çırpın, unu azar azar ekleyin (bardak ve yumurta, büyüklüğü ve küçüklüğüne bağlı olarak un miktarı değişebilir). Hamur kıvamına gelince istediğiniz şekildeki bir kek kalıbını yağlayın ve şeker serpin ardından hamuru boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin (dikkat edin hızlı pişecektir). Krema malzemelerinin hepsini bir tencereye boşaltıp pişirin ve sürekli karıştırın. Krema piştikten sonra ara ara karıştırarak soğutun. Fırından çıkardığınız pandispanyanın üzerine kremayı sürün (karamel yapıp veya fındık, cevizle süsleyebilirsiniz). Buzdolabında 2-3 saat kadar bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN............
NOT: Dilerseniz, kremaya bir yemek kaşığı daha tereyağ ekleyip mikserle çırpabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.