2 Mart 2009 Pazartesi

LOKUMLU KURABİYE





MALZEMELER
1 su bardağı un
1 paket kakao (50 gram)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
150 gram tereyağ veya margarin
1 yumurta
bir tutam tuz

KREMA İÇİN
1/2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı beyaz lokum
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Geniş bir kabın içine un, kakao, kabartma tozu pudra şekeri, yağ, yumurta ve tuz dökün ve yoğurun, hamuru oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak yassı şekiller verin, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 175 dereceye getirin ve kurabiyeleri pişirin. Bu arada çukur bir kabın içine lokumları küçük küçük doğrayın üzerine sütü, tereyağını pudra şekeri ve vanilyayı dökün. Mikserde krema halini alana kadar çırpın. Krema karışımını 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kurabiyelerin tam olarak yarısına kremadan bir kaşık yardımıyla üzerine sürün. Kurabiyelerin diğer yarısını sandiviç kapatır gibi krema sürülen kurabiyelerin üzerine kapatın (bir saat kadar beklesin). Artık kurabiyeler hazır servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.......

1 yorum:

  1. yaptım güzel oldu yalnız tatlı fazla sevmediğim için şekerini yarım yaptım, değişik oldu

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.