MALZEMELER
1 kilo yufka
2 yumurta
1/2 kilo yoğurt
İÇ MALZEME
1/2 kilo kıyma
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı kısrılık bulgur
1 kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı köfte baharı
1 yemek kaşığı dolmalık üzüm
DIŞI İÇİN
2 yumurta
galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Önce 1 çay bardağı kısırlık bulgur kaynar su dökülerek şişirilir ve yumuşatılır.Yağsız olarak kıyma ve soğan iyice kavrulur. İçine sıcak suda şişirilmiş bulgur ilave edilir. Dövülmüş ceviz, köfte baharı, karabiber, pulbiber, tuz ve dolmalık üzüm de eklenerek böreğin içi hazırlanmış olur.Bir yufka yayılıp üzerine çırpılmış yoğurt ve yumurta karışımından sürülür. Yufka ikiye katlanıp üçgen şeklinde altı parçaya bölünür. Bölünmüş parçaların geniş kısmına kıymalı iç malzemeden konup yufkanın kenarları içine kıvrılarak çok sıkı olmamak şartıyla sarılır. Kalan yufkalara aynı işlem uygulanır. Börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra da bolca galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak veya ılık olarak servis edilir. AFİYET OLSUN......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
LÜTFEN YORUMLARINIZI BURAYA YAZINIZ, SİTEMİ ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.